Srbin koji je pretučen u prodavnici: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili

Tanjug
Srbin koji je pretučen u prodavnici: Albanac me napao bez razloga, a mene i oca su uhapsili

DONjA BRNjICA - Mladen Đošić koga je u subotu uveče pretukao komšija Albanac u jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine izjavio je danas nakon što je pušten iz bolnice da je bez ikakvog razloga napadnut i da je tom prilikom zadobio prelom nosa i ogrebotine po licu i glavi.

On je naglasio da se napad dogodio oko 21 sat kada je sa sinom otišao u market da kupi hljeb.

-U marketu je bio jedan komšija koji se skoro doselio. Ničim izazvan, samo je prišao, ja sam mu rekao da se pomjeri i da ću zvati policiju i da ne nasrće na mene, odjednom me je udario - rekao je Đošić Tanjugu.

Dodao je da se za svega nekoliko minuta od incidenta pojavila tzv. kosovska policija koja se grubo ponašala prema njemu i njegovom ocu.

-Mene su hapsili i mog bolesnog oca. Oni su nas hapsili i privodili, mene su kasnije odveli u policijsku stanicu, nakon toga i u bolnicu gde su me samo prišili. Opet su me vratili u policijsku stanicu da dam izjavu, da bi nakon toga otišao u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde su mi sanirali polomljen nos i ogrebotine - rekao je Mladen Đošić.

Kako naglašava, Albanac koji ga je fizički napao je pre desetak dana dolazio kod njega u plastenik gdje se bahato ponašao.

-On je ulazio u plastenik gde je lomio papriku. Otac mu je skrenuo pažnju da nema potrebe da lomi pošto ćemo mi da mu uberemo papriku, što smo i uradili. On je nasrnuo na oca. Posle toga je dolazio njegov ujak da se izvini - rekao je Mladen Đošić.

Prema Đošićevim riječima, supruga Albanca koji ga je napao je pripadnik tzv. kosovske policije i dodaje da vjeruje da je to glavni razlog ovakvog ponašanja policije.

-Policija je više nas maltretirala, umesto da nas zaštiti. Ovde nema nikakve zaštite za nas , takvo je vreme došlo. On se bahato ponašao. Nije bio trenutak za ovako nešto pred decom, ja ga nisam provocirao što su i sigurnosne kamere zabeležile - rekao je on.

U selu Donja Brnjica učestali su incidenti, pa je tako prije nekoliko godina pucano na srpsku djecu koja su se nalazila u školskom dvorištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana