Srbin iz Goraždevca pušten iz pritvora

Srna
Srbin iz Goraždevca pušten iz pritvora

BEOGRAD - Srbin Luka Zlatičanin iz Goraždevca pušten je na slobodu jer mu je istekao pritvor od 48 časova koji mu je određen nakon hapšenja zato što je pjevao pjesme čijim je sadržajem, navodno, izazivao razdor i netrpeljivosti na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Pravni zastupnik Luke Zlatičanina, advokat Bogdan Lazić rekao je za RTS da tužilac nije tražio dalji pritvor i da je slučaj uveden u redovan postupak, te da ostaje na tužiocu da li će podizati optužnicu ili ne.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je juče da je Luka Zlatičanin /45/ iz Goraždevca priveden zbog pjevanja pjesama i to skoro sedmicu dana poslije navodnog "remećenja javnog reda i mira", te da je prebačen u policijsku stanicu u Dečanima i da mu je određeno zadržavanje od 48 časova, a da mu je Kancelarija obezbijedila advokata.

Iz Kancelarije je ocijenjeno da je privođenje zbog pjevanja pjesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija.

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira. Posebno je indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji", ukazali su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zlatičanin je otac troje djece, a njegova porodica živi decenijama u Goraždevcu i nisu ga napuštali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana