Srbima na KiM zabranjen pristup radnom mjestu

Tanjug
Srbima na KiM zabranjen pristup radnom mjestu

KOSOVSKA MITROVICA - Ispred opštine Kosovska Mitrovica, u koju su pripadnici takozvane kosovske policije u petak nasilno ušli i protivpravno je zatvorili, okupili su se zaposleni Srbi, koji žele da dođu na svoja radna mesta i da rade, ali ih je u tome sprečila takozvana kosovska policija,javlja dopisnik Tanjuga.

Ispred opštine se nalaze pripadnici tzv. kosovske policije sa policijskim džipovima.

Opština pruža brojne usluge koje su od životnog značaja za hiljade Srba na severu KiM Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

U nedelju su prištinske institucije postavile trojezične natpise na kojima su istaknuta tzv. kosovska obeležja. Na objektu u kom su se nalazili PIO fond i Kosovsko-Mitrovački okrug zalepljene su papirne table na kojima piše:

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo administracije lokalne samouprave i Ministarstvo rada i transfera. Privremene prištinske institucije su, kako se može pretpostaviti, već odredile novu namenu objektima koje su u petak nasilno zatvorili u sve četri opštine na severu Kosova i Metohije.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Njemačke, Velike Britanije i Francuske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana