Srbija: Vojska pomaže stanovništvu u poplavljenim opštinama

Srna
Foto: mod.gov.rs

BEOGRAD- Više od 60 pripadnika Trećeg centra za obuku Komande za obuku Vojske Srbije iz Leskovca i 310. inženjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske angažovano je u Leskovcu, Vlasotincu i Žitorađi na pružanju pomoći stanovništvu i otklanjanju posljedica poplava, uz mehanizaciju i pumpe za ispumpavanje za vodu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović posjetio je pripadnike vojske angažovane na pružanju pomoći u selu Turekovac i naselju Bogojevce i istakao da u ovom trenutku nema neposredne opasnosti, jer su uz veliki angažman i saradnju vojnici, lokalna samouprava i stanovništvo uspjeli da odbrane ova naselja.

"Ali pošto se mogu očekivati dalje padavine potreban je oprez. Moramo i u narednim danima pratiti situaciju i ukoliko bude bilo bilo kakvih indicija da može doći do novog porasta vodotokova intervenisati i biti uz svoje građane“, rekao je Stefanović.

On je naveo da će se u saradnji sa gradonačelnicima i predsjednicima opština vidjeti gdje je potrebno angažovati Vojsku.

"Bićemo uz građane svuda gde pozovu", poručio je Stefanović i dodao da će u Vlasotince biti poslata cisterna za vodu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je problematična bila linija Leskovac-Vlasotice zbog toga što je važna trafo-stanica bila izložena velikoj količini vode, što je predstavljalo opasnost po život.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Stefanoviću i Vojsci Srbije, kao i policijskim snagama, jer su brzo pritekli u pomoć i onemogućili da dođe do većih problema na tom prostoru.

Cvetanović je naveo da je samo u selu Turekovac palo više od 80 litara po metru kubnom, što je ogromna količina vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana