Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Srbija je danas uputila 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi, u iznosu od tri miliona evra, naveo je ministar trgovine Tomislav Momirović.

“Pismom sam obavestio ambasadore islamskih zemalja u Srbiji da smo uputili 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi u iznosu od tri  miliona evra i posebno zamolio ambasadora Egipta u Srbiji, gospodina Basela Salaha, da zajedno sa Vladom Egipta obrati posebnu pažnju da upućena humanitarna pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija”, naveo je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je da je Srbija kao zemlja koja ima nezavisnu i suverenu politiku uvijek nalazila potrebu da se solidariše sa ljudima koji su u teškoj humanitarnoj situaciji.

“Naša politika je jasna, to je politika mira, a humanitarnu pomoć građani Srbije upućuju stanovnicima Gaze u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica. Srbija se solidariše sa nedužnim ljudima koji su žrtve tragičnog sukoba”, rekao je Momirović.

Ministar je još jednom zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji i distribuiranju humanitarne pomoći koja će stići do onih kojima je u ovom momentu najpotrebnija.

Dodao je da će se ostatak humanitarne pomoći prevoziti brodskim putem u više navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana