Srbija: Uhapšeno 28 bivših i sadašnjih opštinskih funkcionera i direktora

Srna
Srbija: Uhapšeno 28 bivših i sadašnjih opštinskih funkcionera i direktora

BEOGRAD - Policija u Srbiji je u više gradova uhapsila 28 osoba osumnjičenih da su počinili više krivičnih djela, kojima su oštetili budžet za više miliona dinara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji opštinski funkcioneri i direktori lokalnih preduzeća.

Oni su uhapšeni u akciji usmjerenoj na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, koja je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara.

Među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća, a krivična prijava u redovnom postupku podnesena je protiv tri osobe.

Oni sa terete za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i zloupotrebu u vezi sa javnim nabavkama, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara čiji su inicijali E.Š, bivšeg predsjednika opštine Prijepolje D.Z, bivšeg predsjednika opštine Arilje M.N, kao i zamjenika predsednika opštine Arilje B.V. te rukovodioce opštinske uprave Arilje G.P. i R.N.V.

U Novom Pazaru uhapšeno je i odgovorno lice javnog preduzeća “Zavod za urbanizam” čiji su inicijali S.Lj, zatim odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” E.O. i još osam osoba, zbog sumnje u trgovinu uticajem, zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D, zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I, kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednu osobu podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

U Prijepolju policija je uhapsila odgovorno lice vrtića “Miša Cvijović” čiji su inicijali I.K, kao i šestoro službenika opštine Prijepolje, zbog postojanja sumnje za zloupotrebu službenog položaja, pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, te trgovinu uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podnesena i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

U Arilju su uhapšeni funkcioneri Mjesne zajednice Kruščica T.K, funkcioner FK “Budućnost” iz Arilja M.S, bivša radnica opštine Arilje, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije opštine Arilje, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsjednika opštine Arilje Z.T. podnijeti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ovu akciju je pohvalio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji je održao kolegijum sa načelnicima Uprave kriminalističke policije na kojem su definisani prioriteti u radu, sa akcentom na na borbi protiv organizovanog kriminala, posebno nelegalne trgovine narkoticima. /kraj/vš/da
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana