Srbija u vrijeme svjetskog beznađa i histerije dovodi investitore

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom završetka prve faze radova na izgradnji nove fabrike turske kompanije "Erenli" u Leskovcu da je važno da Srbija u vrijeme beznađa i opšte histerije u svijetu uspijeva da dovede investitore i da očuva mir i stabilnost.

Vučić je rekao da se postojeći svijet ruši pred našim očima, da je rast cijene energenata na istorijskom nivou, ali da Srbija nastavlja da se gradi i napreduje. "Vodi se na globalnom nivou bespoštedna borba za resurse, a mi moramo da se borimo za naše ljude, za naše živote i ubeđen sam da ćemo uspeti da osiguramo bezbednost", rekao je Vučić.

On je dodao da su strane investicije već doprinijele da se stopa nezaposlenosti u Leskovcu značajno smanji. "Krećemo sa radom od jula. Fabrika će zapošljavati 340 ljudi, a investicije će biti nastavljene. Ovo je treća fabrika u nizu", rekao je on. Ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj rekao je da turska ulaganja rastu jer država Srbija nudi izuzetno dobre uslove za ulaganje. "Vrednost naših ulaganja u Srbiju je prije 10 godinu bilo jedan milion dolara, a danas je 300 miliona dolara.

Politička i ekonomska saradnja dve zemlje se nadograđuju i imamo najbolje odnose do sada", rekao je on. U prvu fazu fabrike u Leskovcu turska kompanija "Erenli" uložila je pet miliona evra, a ukupna procjenjena vrijednost investicije je 16,5 miliona evra. Kompanija "Erenli" je osnovana je 1959. godine u Izmiru, a auto-dijelove izrađene od plastike i kaučuka izvozi na tržište Italije, Njemačke, Francuske, Španije i Irske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana