Srbija razmatra uvođenje karantina za putnike iz inostranstva

G.S.
Srbija razmatra uvođenje karantina za putnike iz inostranstva

BEOGRAd - Dr Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba objelodanila da se razmatra i eventualno uvođenje karantina za putnike koji dolaze iz inostranstva.

– Razmjena ljudi u saobraćaju sigurno je prijetnja za širenje zaraze. Gledamo koji su to najoptimalniji obrasci. Razmatrali smo takvu mogućnost, sigurno ćemo o tome pričati i narednih dana – rekla je dr Kisić Tepavčević.

Podsjetimo, Srbija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja nema skoro nikakva ograničenja kada je u pitanju ulazak u nju. Na drugoj strani, građani Srbije trenutno bez karantina i PCR testa mogu da uđu u samo 18 država.

Dr Mijomir Pelemiš se osvrnuo i na medicinske radnike udružene u grupi “Ujedinjeni protiv korone”, njih oko 2.500 koji su potpisali peticiju.

– Imam jedan prijateljski pozdrav za sve koji potpisuju. Cijenim njihovo mišljenje i molimo ih ljudski da nam pomognu. Sve ćemo ih prihvatiti. Svi se borimo za sve građane Srbije. Mi se borimo protiv korone. Molim za ideje, a nisam ih čuo. Ne možemo mi da sprovedemo ideje ako ih svi ne sprovodimo. Pozivam sve uvažene kolege da pomognu. Politikom se ne bavim, prihvatamo svaki predlog koji je u zajedničkom interesu – istakao je Pelemiš, prenosi Srpska info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana