Srbija pripremila protestnu notu Turskoj

GS
Srbija pripremila protestnu notu Turskoj

SRBIJA - Ministarstvo spoljnih poslova pripremilo je protestnu notu za Tursku, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da će večeras biti donesena odluka o tome da li će protestna nota Turskoj biti uručena.

- Svakako ne doživljavamo kao prijateljski potez izjavu koja je data u razgovoru sa Vjosom Osmani i činjenicu da je Redžep Tajip Erdogan rekao da će ne pitajući nikoga Turska uvijek samostalno donijeti odluku o prijemu Kosova u članstvo NATO-a - naglasio je Vučić.

Turski predsjednik Redžep Tajip Ergodan rekao je da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost.

- Kao važna zemlja NATO-a, ne vidimo da je naopako to što podržavamo kosovski proces. Ne treba nam ničija dozvola da podržimo članstvo Kosova u NATO-u. Kako smo dobili mandat za priznanje Kosova, tako ćemo preduzeti korake da podržimo članstvo Kosova u NATO-u - rekao je Erdogan u Ankari na zajedničkoj konferenciji sa predsjednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, prenosi RTS.

Erdoganova izjava uslijedila je nakon što je Osmanijeva zatražila podršku za članstvo u NATO-u.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana