Srbija postaje dio Rafal kluba – ugovor sa Francuskom potpisan

GS
Srbija postaje dio Rafal kluba – ugovor sa Francuskom potpisan

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras da je za Srbiju velika vijest kupovina 12 francuskih višenamjenskih aviona „Rafal“ i naveo je da je ugovor koji je potpisan sa francuskim proizvođačem, a koji uključuje kompletan pomoćni logistički paket, rezervne motore i druge dijelove, vrijedan 2,7 milijardi evra.

- 12 potpuno novih aviona biće u vlasništvu Republike Srbije. To je za nas ogromna vijest. To će doprinijeti značajnom povećanju operativnih sposobnosti naše armije, potpuno drugačiji pristup. I mi smo srećni što postajemo dio Rafal kluba i hvala predsjedniku Francuske (Emanuelu Makronu) što je donio takvu odluku, što nam je omogućio da kupimo nove Rafale, rekao je Vučić u obraćanju u Palati Srbije, nakon razmjene potpisanih ugovora između Srbije i Francuske, u okviru koje je razmjenjen i ugovor o nabavci Rafala.

Ocijenio je da pregovori nisu bili laki i naveo da je srećan što je ugovor večeras potpisan, kao i da vjeruje u dobru saradnju vojski Srbije i Francuske u budućnosti.

- Ovo je nešto što je na komercijalnom nivou dobro urađeno i želim da vam kažem da ćemo u 2024. i 2025. mi uplatiti, unaprijed kažem, po 15 odsto iz budžeta. Dakle našeg novca, po 421 milion evra. Pri tome nećemo povećati udjel javnog duga u BDP Srbije, potpuno kontrolišemo deficite, ni na koji način nećemo ugroziti javne finansije Srbije. To dovoljno govori u koliko dobrom stanju se nalazimo, zaključio je Vučić, javlja Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana