Srbija poslala u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca

Srna
Srbija poslala u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca

BEOGRAD - Srbija je uputila u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca sa četiri kombija i dva terenska vozila, koji će gasiti požar u regiji Evros oko mjesta Aleksandropolis.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ispratio je srpske vatrogasce u Nišu i rekao da je ovo drugi put ove sezone da Srbija upućuje vatrogasce u Grčku, kao i da se šalje ono što su grčke kolege tražile - dobro obučene, spremne ljude sa zaštitnom opremom i individualnom opremom za gašenje na otvorenom.

-Naše kolege će biti upućene u regiju Evros oko mesta Aleksandropolis. Prema podacima koje imamo iz Evropskog koordinacionog centra za vanredne situacije, radi se o požaru koji je možda najveći u poslednjih 20 godina u Grčkoj. Trenutno je oko 67.800 hektara opožarene površine - rekao je Čaušić.

On je podsjetio da su pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije učestvovali do sada u intervencijama u Turskoj, Grčkoj, Sloveniji, BiH.

Vatrogasci iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine, Pančeva i Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, upućeni su u Grčku na osnovu dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana