Vučić: Od četvrtka ukidamo izvoz brašna, ulja, kukuruza i pšenice

Tanjug
Vučić: Od četvrtka ukidamo izvoz brašna, ulja, kukuruza i pšenice

BEOGRAD - Srbija će zaustaviti izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna od četvrtka, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za TV B92.

Vučić je u emisiji "Fokus" govorio  o aktuelnim dešavanjima u svijetu i Srbiji, o mjerama oko nafte, benzina, pšenice, brašna ...

- U Evropi ljude više brine kukuruz, Ameriku pšenica. I čeka se odluka Putina i vlade šta to Rusija neće da izvozi. Cijene idu u nebo. Imamo prednost u pšenici i kukuruzu. Od četvrtka neće više biti izvoza i pšenice i brašna, kukuruza takođe, ulja takođe, jer je skočio izvoz 109 posto - rekao je Vučić i dodao da se čeka da li će te dvije žitarice Rusija zabraniti za izvoz.

- Jedino gdje imamo prednost su pšenica i kukuruz - rekao je on i naglasio da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

Vučić je takođe naveo da Srbija ima najnižu cijenu struje, i u ovom trenutku neće biti njenog povećanja, ali je ne moguće da ima ubjedljivo najnižu cijenu od zemalja u regionu.

“Ne mogu da se ponašam kao da sam u kampanji, ne mogu da lažem narod. Neće biti poskupljenja u ovom trenutku, ali je nemoguće da imamo ubedljivo nižu cenu od Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore…”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije najavio je večeras da će država donijeti odluke koje bi osigurala snabdjevenost gorivom bez većeg skoka cijene.

Vučić je na pitanje da li može da se očekuje dogovor Rusije i Ukrajine, kazao da bi voleo da dođe do njega, da se tome nada, ali da u to ne vjeruje.

“Ne mogu da istupam kao politički analitičar, jer svaku moju reč u različitim državama sveta tumačiće kao da je moj zaključak, a ne analiza onoga što se zbiva. Ono što očekujem nesumnjivo je nastavak ruske ofanzive, snažnije u narednim danima. Nažalost voleo bih da mogu da kažem da će uslediti smirivanje tenzija i situacije”, objasnio je on.

Vučić je kazao da je važno sada da se analizira šta će biti sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana