Srbija na Ekspo predstavlja električne bicikle i dijagnostičke testove

Srna
Srbija na Ekspo predstavlja električne bicikle i dijagnostičke testove

BEOGRAD - Privreda Srbije predstaviće se na prvoj tematskoj nedjelji Svjetske izložbe “Ekspo 2020 Dubai” projektima o zaštiti klime i biodiverziteta i velikim brojem inovativnih proizvoda, među kojima su električni bicikli i dijagnostički testovi, najavljeno je iz Privredne komore Srbije /PKS/.

Posjetioci Svjetske izložbe, koja traje od 3. do 9.oktobra, kako navode u PKS-u, moći će da vide i veliki broj drugih proizvoda i usluga, a biće promovisana i rješenja koja mogu da doprinesu rješavanju globalnih ekoloških problema.

Uz kompanije, svoje inovacije i napredne tehnologije promovisaće srpski startapi, klasteri, naučno-tehnološki parkovi, fakulteti i instituti.

“Osim povezivanja sa poslovnim partnerima i mogućnosti izlaska na nova tržišta, predstavnici privredne delegacije Srbije očekuju da se u Dubaiju upoznaju sa najmodernijim zelenim, niskougljeničnim tehnologijama i najnovijim trendovima u svetu održivog razvoja”, poručili su iz PKS-a.

Prema njihovoj ocjeni, izložba će biti odlična prilika za srpske startape i inovacije u zelenim rješenjima, jer će ljudi iz svijeta moći da ih vide i potencijalno investiraju u zelenu tranziciju srpske ekonomije, infrastrukturu za otpadne vode i otpad lokalnih zajednica.

Svjetska izložba u Dubaiju održava se pod sloganom “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti” od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine.

U okviru Svjetske izložbe, koja se održava na više od četiri kilometra kvadratna, nalazi se i Srpski paviljon površine 2.000 kvadrata.

U njemu je i maloprodajna zona, gdje su predstavljeni domaći proizvodi sa žigom “Čuvarkuća”, koji potvrđuje vrhunski kvalitet i porijeklo iz Srbije.

Procjenjuje se da će na Svjetskoj izložbi “Ekspo 2020” u Dubaiju učestvovati više od 1.000 kompanija iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana