Vučević, Bordž: Srbija do sada u najtežoj situaciji kada je riječ o Kosmetu

SRNA
Vučević, Bordž: Srbija do sada u najtežoj situaciji kada je riječ o Kosmetu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević istakao je na sastanku sa predsjedavajućim OEBS-a Ijanom Bordžom da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji kada je riječ o Kosovu i Metohiji jer Srbi trpe nepodnošljiv direktan fizički pritisak i druge oblike represije.

Vučević je rekao da se to pitanje rješava i rješavaće se putem dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU.

On je dodao da Srbija apeluje da Savjet bezbjednosti UN i drugi akteri međunarodne zajednice, poput OEBS-a preduzmu sve neophodne mjere za hitnu deeskalaciju situacije na terenu, a s ciljem osiguranja bezbjednosti srpskog i nealbanskog stanovništva, normalizacije situacije i stvaranja uslova za ponovno uspostavljanje smislenog dijaloga.

Vučević je naglasio da bezbjednosni izazovi, rizici i prijetnje u vidu terorizma, ekonomske i energetske zavisnosti i migracija, nalažu Srbiji da svaki oblik saradnje bude podignut na najviši mogući nivo, kako sa međunarodnim organizacijama, prije svega sa UN i OEBS-om tako i sa državama iz neposrednog okruženja.

On je rekao da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje saradnje, očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu i regionu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Bordž je iskazao uvjerenje da će se saradnja odvijati na već zasnovanom partnerskom odnosu, dodaje se u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana