Srbija bezbjedna i stabilna

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Nacionalno koordinaciono tijelo Srbije za sprečavanje i borbu protiv terorizma ocijenilo je da je Srbija stabilna i bezbjedna i da srpske službe bezbjednosti preduzimaju sve mjere i radnje potrebne da se stabilnost države očuva i zaštiti.

Na sjednici kojom je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razmatrana je aktuelna bezbjednosna situacija u Srbiji i regionu sa pozicije praćenja problematike terorizma, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin naglasio je da srpske službe bezbjednosti pomno prate sva dešavanja koja se odvijaju u zemlji i regionu, kao i na Istoku Evrope i u čitavom svijetu i da preduzimaju sve mjere i radnje potrebne da se stabilnost Srbije očuva i zaštiti.

On je rekao da je terorizam univerzalno zlo sa kojim se suočavaju mnoge zemlje, ali da je Srbija stabilna i bezbjedna i da građani mogu da budu mirni i spokojni, jer država preduzima sve kako bi ostali zaštićeni i sigurni. Vulin je naveo da je operativni rad službi i preventivno djelovanje ključ borbe protiv terorizma.

"Zajedničkim radom celokupnog državnog sistema uspevamo da se suprotstavimo ovom globalnom zlu na adekvatan i uspešan način", istakao je Vulin, koji je i nacionalni koordinator. Donijet je i zaključak o formiranju Radne grupe za stvaranje neophodnih uslova za obrazovanje Tima za inicijalnu procjenu u okviru Modela prevencije radikalizacije i nasilnog ekstremizma koji vode u terorizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana