Srbi na sjeveru Kosmeta deseti dan na barikadama, u Rudaru proslavljaju Nikoljdan

GS
Srbi na sjeveru Kosmeta deseti dan na barikadama, u Rudaru proslavljaju Nikoljdan

KOSOVSKA MITROVICA - Sjever Kosova i Metohije i dalje je blokiran, a Srbi su deseti na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.Noć na barikadama protekla je mirno, a Srbi koji su na barikadama u Rudaru danas će kod krsta obilježiti krsnu slavu, Svetog Nikolu.

Oni traže oslobađanje uhapšenih sugrađana. Osnovci se danas vraćaju u klupe, srednjoškolci nastavu prate onlajn, prenosi RTS.

Srbi na sevjeru Kosova i Metohije ušli su u deseti dan protesta zbog hapšenja sunarodnika i prisustva kosovske policije na severu pokrajine. Toliko su zatvoreni i prelazi Jarinje i Brnjak, pod kontrolom kosovske policije.

Srbi kažu da ne odustaju od zahtjeva da na slobodu budu pušteni Miljan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković, kao i da se specijalne snage kosovske policije povuku sa severa KiM.

Na sjeveru KiM prisutne su pojačane patrole Kfora, a barikade i administrativne prelaze povremeno nadlijeću helikopteri, izvještava RTS.

Prisustvo kosovske policije vidljivo je naročito u mješovitim sredinama i na prelazu između južnog i sjevernog dela Kosovske Mitrovice.

Ugostiteljski objekti na sjeveru KiM ne rade.

Kfor je saopštio da je pojačao prisustvo na administrativnom prelazu Jarinje iz preventivnih bezbjednosnih razloga.

Grupa građana protestovala je kod tog punkta na prilazu iz centralne Srbije, a kako kažu došli su da pruže podršku srpskom narodu na KiM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana