Srbi na Kosovu i Metohiji u najgoroj poziciji od 1999. godine

SRNA
Srbi na Kosovu i Metohiji u najgoroj poziciji od 1999. godine

BEOGRAD, - Delegacija Srpske liste prenijela je danas izvjestiocu Savjeta Evrope Dori Bakojani da se Srbi na Kosovu i Metohiji nalaze u najgoroj poziciji od 1999. godine što je, kako je ocijenjeno, direktna posljedica antisrpskog djelovanja režima Aljbina Kurtija.

Delegacija Srpske liste predvođena predsjednikom Zlatanom Elekom i potpredsjednikom Dragišom Milovićem ukazala je tokom sastanka u Kosovskoj Mitrovici da su ljudska prava srpskog naroda ugrožena usljed institucionalne represije koju trpe duže od dvije godine.

"Svakodnevni napadi na Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu, otimanje imovine, prebijanja i maltretiranja Srba, kao i zabrana uvoza robe i lekove ugrožavaju vitalne interese srpskog naroda", istakli su predstavnici Srpske liste.

Oni su predstavili na desetine primjera flagrantnog kršenja prava srpskog naroda od Kurtijevog režima, koje, kako su naglasili, prati ćutanje međunarodne zajednice, saopšteno je iz Srpske liste.

"To je apsolutno neprihvatljivo, jer se time ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, poručili su predstavnici Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana