Spriječeno širenje velikog požara u luci Beograd

Srna
Foto: Tanjug

Spriječeno je širenje velikog požara koji je jutros izbio u magacinu u luci Beograd, rečeno je u MUP-u.

Iz MUP-a su rekli Tanjugu da se radi na lokalizaciji požara, a na lice mjesta izašlo je 13 vatrogasnih vozila i 46 vatrogasaca.

U Hitnoj pomoći za RTS su rekli da u požaru nema povrijeđenih.

RTS navodi da je u Luku Beograd stigao i vatrogasno-spasilački brod koji vatrogasna vozila snabdijeva vodom i pomaže u gašenju požara sa druge strane magacina.

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović rekao je za RTS da je zbog raznovrsnosti robe koja se nalazila u magacinu otežano gašenje, budući da su isijavanje i požarno opterećenje veliki.

On je naveo da se smjenjuju ekipe vatrogasaca zbog obima požara, da bi vatra bila što prije ugašena.

Majstorović je rekao da se magacin prostire na više od 700 metara kvadratnih, na tri etaže, te naveo da je u objektu bila uskladištena carinska roba svih vrsta - plastika, tekstil, papir, karton.

Majstorović je rekao da sam pojam lokalizacije podrazumijeva da su vatrogasci sigurni da se požar neće prenijeti na dio objekta koji nije zahvaćen vatrom.

Za sada nije poznat uzrok požara, koji je izbio oko 6.00 časova.

Za saobraćaj je zatvoren deo ulice Žorža Klemensoa koji vodi ka Luci Beograd, a građanima je preporučeno da zatvore prozore ukoliko se njihovi stanovi nalaze u pravcu u kojem vjetar nosi dim i da odu na bezbjednije mjesto gdje dima nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana