Spriječeno krijumčarenje luksuznih satova vrijednih 19,6 miliona dinara

Tanjug
Foto: Uprava carina Republike Srbije

BEOGRAD- Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci spriječili pokušaj da u jednom autobusu bude prokrijumčareno 13 skupocenih satova vrijednih skoro 170.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 24. maja, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je trebalo da prođe kroz Srbiju do svog krajnjeg odredišta, saopšteno je iz Uprave carine.

Putnici i vožač su izjavili da nemaju ništa da prijave, dok su u prtljažniku otkrivene dvije kartonske kutije u kojima su se nalazila originalna pakovanja za luksuzne satove.

Zatim je u unutrašnjosti autobusa, između sjedišta, pronađena i jedna kutija puna satova svjetski poznatih robnih marki ''Frenk Miler'' i ''Hublot'', sa pripadajućim blanko sertifikatima i uputstvima za upotrebu.

Strani državljanin, 46-godišnji vozač, potom je rekao da je neprijavljenu robu preuzeo na prevoz u Švajcarskoj i da je trebalo da je isporuči u Beogradu.

Pronađeno je ukupno 12 ručnih časovnika marke ''Frenk Miler'' i jedan sat marke ''Hublot'', čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 19,6 miliona dinara, odnosno skoro 170.000 evra.

Najskuplji primjerak pronađenih satova je marke  ''Frenk Miler'' i njegova vrijednost je procijenjena na šest miliona dinara.

Carina podsjeća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocjenosti koje nose sa sobom i da tako izbjegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete, a vozače da snose ličnu odgovornost za sadržaj pošiljaka koje preuzimaju na prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana