Spojen postupak po obe optužnice protiv grupe Belivuk-Miljković

Tanjug
Spojen postupak po obe optužnice protiv grupe Belivuk-Miljković

BEOGRAD - Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu odlučilo je da spoji postupke po obe optužnice protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se terete za ukupno sedam ubistava i druga teška krivična djela.

Sud je na prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal donio rješenje o spajanju postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom Tužilaštvu.

Po prvoj optužnici oni se terete za pet teških ubistava, otmicu, drogu, oružje i silovanje i nedavno im je počelo pripremno ročište pred suđenje.

Drugom optužnicom Belivuk, Miljković i još deset pripadnika njihove grupe se terete za teška ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Apelacioni sud je rješenje o potvrđivanju druge optuznice donio 6. jula, a kako je Tanjugu potvrđeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, sud je odlučio da spoji postupke, te će im se suditi u jednom procesu po ove dve optužnice.

Pripremno ročiste nastaviće se 5. septembra, kada bi trebalo da krene objedinjeni proces čitanjem nove optužnice i izjašnjavanjem optuženih za nova krivična djela.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana