Spisak zabranjenih ipak ostaje, ali se sa njega briše Severina

Indeks
Spisak zabranjenih ipak ostaje, ali se sa njega briše Severina

BEOGRAD - Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić gostujući jutros na TV Prva kazao je kako nema nikakvih popisa koji bi nalagali zadržavanje državljana Srbije na granici, već da takav popis postoji samo za strance.

"Ali već danas će ova dva imena s njega biti skinuta. Jedno je Severina i još jedna pjevačica... I sam predsjednik Vučić je rekao da je to glupo pa će biti skinuto", "objasnio" je Dačić kako funkcionira procedura na granici.

"Popisa je bilo i biće, a cilj je da se država zaštiti i da se ne blati", kazao je Dačić.

Dodao je kako, kao i svaka policija u svijetu, i srpska ima niz popisa na granici, evropskih, pa američkih, pa popisa kriminalaca...

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prije dva dana da će spiskovi lica okarakterisanih kao prijetnja Srbiji, koji su ranije sačinjeni, "biti ukinuti kroz naredna dva do tri dana".

Na spiskovima se nalaze i neke estradne ličnosti. Pjevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, kao i reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju, pjevačici Jadranki Barjakatarović, starleti Soraji Vučelić, Zvezdi Granda Sadiku Hasanović, kao i glumcu Feđi Štukanu.

Dačić: Problem što je Severina zadržana na granici, a nije film o Oriću?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana