Spisak nepoželjnih u Srbiji biće ukinut: Na njemu Selma, Jala Brat, Soraja...

Srna
Spisak nepoželjnih u Srbiji biće ukinut: Na njemu Selma, Jala Brat, Soraja...

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će spiskovi lica okarakterisanih kao prijetnja Srbiji, koji su ranije sačinjeni, biti ukinuti kroz naredna dva do tri dana.

Vučić je rekao da nema ko danas u Srbiji nije reagovao zato što je zadržana na granici neka pjevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država, da je on diktator, i koja "zna da su Srbi zločinci".

On je naveo da ne zna odakle obraz onima koji su se u Hrvatskoj i cijelom regionu digli zbog zadržavanja hrvatske pjevačice Severine na srpskoj granici, a nisu reagovali ni na jedno hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji, u Hrvatskoj, kao ni na pokušaj da njegovog ubistva u Srebrenici već su rekli da je tim spinom pokušao da podigne rejting.

"Nema šta nisu našli da zamere Bori Čorbi, da ćute za Berića, ali će za svaku sitnicu da napadaju Srbiju", rekao je Vučić i dodao da nikada neće moći da razumije dozu autošovinizma kod Srba i da više vole tuđe od svoga.

Vučić je za Televiziju "Pink" podsjetio da je ministru u Vladi Srbije Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku i upitao da li je neko čuo da je Inicijativa mladih za ljudska prava zatražila da mu se dozvoli ulazak.

"Vulin, Berić, njihovi životi nisu važni. Ali hajka krene čim dirnete u nekoga drugog, hoće da mrzimo svoju zemlju", rekao je Vučić i naglasio da je Srbija najbolja i da će ono što nije dobro ispravljati.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je rekao da očekuje da se u naredna dva dana završe pregovori o rastu minimalne zarade u 2025. godini i da je njegova molba Vladi da povećanje bude skoro 14 odsto, kako bi prvi put minimalna zarada pokrila minimalnu potrošačku korpu.

On je naglasio da se nada da Srbija može prvi put u svojoj istoriji da dobije investicioni kreditni rejtig od bar dvije velike svjetske rejting agencije - "fič" i "Standar i Purs", što bi bilo od izuzetnog značaja ako bi to uspjeli.

Pjevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, kao i reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju, pjevačici Jadranki Barjakatarović, starleti Soraji Vučelić, Zvezdi Granda Sadiku Hasanović, kao i glumcu Feđi Štukanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana