Spasioci opet jure ka kući gdje je nestala Danka (2)

GS
Spasioci opet jure ka kući gdje je nestala Danka (2)

Vatrogasci spasioci i ovog jutra pod rotacijom uputili su se ka kući kod koje je posljednji put viđena Danka Ilić (2), javljaju reporteri Telegrafa sa lica mjesta.

Kod kuće je prvo stigao vatrogasac na kvadu koji je projurio do dvorišta. 

Iako je do prije sat vremena na licu mjesta patrolirala samo policija, spasioci se polako skupljaju.

Podsjetimo, potraga sa Dankom Ilić (2) ušla je u peti dan. Ni jučerašnja potraga se nije završila slavno, uprkos višečasovnim naporima svih pripadnika MUP-a.

Danka Ilić posljednji put je viđena u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem "Pronađi me" je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Majka odvedena na mjesto nestanka
U petak, 29. marta, četvrtog dana potrage za djevojčicom Dankom, policija je sa majkom otišla na mjesto gdje je posljednji put vidjela djevojčicu.

Policija je sa majkom zapravo prolazila rekonstrukciju kretanja u danu u kom je djevojčica nestala. Majka Ivana Ilić je pokazivala svaki napravljeni korak u utorak, prije nego što je dijete naprosto iščezlo iz dvorišta.

Otac prošao poligraf
Miloš Ilić, otac nestale Danke prošao je poligrafsko ispitivanje. Kako Telegraf saznaje, otac juče nije bio pozvan na ispitivanje u policijsku stanicu u Boru, dok majka jeste zbog toga što je ona posljednja bila sa djevojčicom prije njenog nestanka.

Majka je inače odbila poligrafsko testiranje.

I juče se radilo na raščišćavanju terena
Bageri su u srijedu kopali i iznosili smeće i krševe iz kuće, a ispred kuće kod koje je posljednji put viđena nestala Danka Ilić (2) za kojom traga cijela Srbija stigla je teška mehanizacija koja je i juče radila na raščišćavanju terena.

Pas Zigi je takođe učestvovao u potrazi.

Od Danke i dalje ni traga ni glasa
Opremljeni najsavremenijom opremom, na kvadovima sa psima tragačima na desetine spasilaca jedan za drugim uputili su se ka mračnom tunelu koji je lociran u Banjskom Polju kako bi pronašli makar neki trag o nestaloj djevojčici Danki Ilić. Hodali su tamnim i hladnim hodnicima, preko 70 sati na terenu, tražili, ali nažalost i dalje ni traga ni glasa od djeteta.

Najnoviji snimak MUP-a dokazuje kolika je predanost policije i službe za spasavanje da Danku nađu živu i zdravu. Na početku se mogu vidjeti planovi konstruisani do najsitnijeg detalja.

I pored fonemenalne logistike, neumorno prolazeći i pretraživajući, od ranih jutarnjih časova, tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova nisu uspjeli da pronađu nikakav trag koji bi ukazao na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana