Spasić: Kraj bombardovanja - početak nasilja nad Srbima na Kosmetu

Srna
Spasić: Kraj bombardovanja - početak nasilja nad Srbima na Kosmetu

BEOGRAD - Predsjednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić izjavio je, povodom 21 godine od okončanja NATO bombardovanja SR Jugoslavije i završetka akcije "Milosrdni anđeo", da je 10. jun 1999. godine jedan od najtragičnijih dana za srpski narod u toj pokrajini jer je označio početak brutalnog nasilja nad Srbima, njihov masovni progon, kidnapovanje, ubijanje i silovanje.

"Još ne znamo sudbinu oko 560 naših mučenika. Preuzeli smo oko 2.000 kostiju, za ostalim tragamo, a mnogi gube nadu da će za života pronaći svoju decu, muževe, braću jer su zveri dobro i krvavim novcem zatrpale tragove", rekao je Spasić Srni.

On je istakao da sama najava da će predsjednik Specijalnog suda za zločine terorističke OVK uskoro podnijeti ostavku, a da niko u tom sudu nije procesuiran za zločine nad Srbima, ukazuje da je riječ o igri i namjeri da se dobije na vremenu i da se ta priča završi prije nego što je i počela.

"Mi više ne verujemo u zemaljsku, ali verujemo u Božiju pravdu i za albanske monstrume, ali i za Hilari i Bila Klintona, Toni Blera i ostale", poručio je Spasić.

On je naglasio da su Srbi u Kosovskom Pomoravlju i u Republici Srpskoj čvrsto stali u odbrani svoga jer žele da u svakom pogledu stave granice između sebe i ratnih zločinaca kakvi su Ramuš Haradinaj i Naser Orić.

"Oni nama kažu da su oni žrtve, a naše crne marame ni u Srpskoj, ni na Kosmetu svet ne vidi. Borićemo se svom snagom da ne ostanemo nevidljivi", rekao je Spasić.

Povodom stalnog nasrtaja Albanije i vlasti u Prištini na srpsko kulturno nasljeđe na Kosovu i Metohiji, Spasić je naveo da je to veliki udarac za pošten srpski narod, a posebno porodice ubijenih.

"Oni su palili svetinje koje hoće da prikažu kao albanske. Ne bi ih palili da su zaista njihove. Ne bi bilo pogroma 2004. godine. Ne bi palili manastire i crkve, ne bi rušili krstove, nego bi ih čuvali", ukazao je Spasić.

Spasić je istakao da Albanci žele da svijetu prikažu da su humanisti, da su starosjedioci, a da su Srbi došli odnekud, te da su Albanci pravili Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana