Šokantna saznanja: Hajrizi planirao napade na visoke zvaničnike Srpske

Telegraf
Šokantna saznanja: Hajrizi planirao napade na visoke zvaničnike Srpske

KOSOVSKA MITROVICA - Terorista Faton Hajrizi planirao je da se priključi "grupi muslimana u BiH" i bude veza "grupi ortodoksnih Albanaca" koji planiraju napade na visoke zvaničnike i institucije Srbije i Repubike Srpske, piše beogradski Telegraf.

Prema riječima izvora pomenutog portala, bjekstvo Hajrizija iz zatvora bilo je organizovano, pripremljeno i dogovoreno na najvišem nivou. Iz izvora bliskih vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova tzv. Kosova, Telegrafu je rečeno da je o bjekstvu Hajrizija bio lično upoznat sam vrh kosovske policije i da je uz njihovo znanje Hajrizi navodno pobjegao iz zatvora.

Prema njegovim saznanjima, Hajrizi se nagodio sa vrhom Kosovske informativne agencije, uz navodno znanje i samog ministra unutrašnjih poslova tzv. Kosova, da po izlasku iz zatvora bude prebačen na teritoriju Preševa radi obavljenja „dogovorenog posla“.

„Običan kriminalac je prihvatio da se priključi grupi muslimana u BiH i bude veza sa grupama ortodoksnih Albanaca koje zajedno sa muslimanima iz BiH planiraju napade na visoke zvaničnike i institucije Srbije i Repubike Srpske“, tvrdi izvor i ističe da Hajrizi nije dobio zadatak da prije ulaska u BiH počini teroristički akt.

„U pitanju je neinteligentna osoba koju sam upoznao u zatvoru i baš zbog njegovog niskog stepena inteligencije bio je podoban za izvršavanje naloga nadređenih iz KIA(ŠIK)“, tvrdi izvor.

Hajrizijeva porodica nije znala da se Faton "obrađuje" za izvršenje terorističkih akata, tvrdi izvor uvjerevajući da će ubrzo procuriti više detalja o umiješanosti vrha ŠIK-a i MUP-a tzv. Kosova u navodno bjekstvo Fatona Hajrizija iz zatvora u Vučitrnu i njihovoj ulozi u destabilizaciji situacije u centralnoj Srbiji i BiH.

Izvor tvrdi da EULEKS i tužilaštvo tzv. Kosova vode aktivnu istragu te da je iz Njemačke stigla“ naredba“ da se ne vodi istraga o umiješanosti Artana Hajrizija čija su dokumenta nađena kod ubijenog teroriste.

Inače, Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici odredio je jednomjesečni pritvor H.K. i E.B, jer se sumnja da su omogućili teroristi Fatonu Hajriziju da prije dvadesetak dana pobjegne iz zatvora Smrekovnica kod Vučitrna.

Prvooptuženi je radio kao nadzornik u dijelu zatvora u Smrekovnici gdje se nalazila soba iz koje je navodno pobjegao Hajrizi, dok je drugooptuženi pomogao Hajriziju da po izlasku iz zatvora dobije prihvat i smještaj.

Likvidiran u petak

Pripadnici MUP Srbije likvidirali su Hajrizija u petak u blizini Loznice, nakon što je u srijedu uveče ubio pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića, a ranio policajca Vjekoslava Ilića.

Hajziri je u petak, kada ga je policija pronašla poslije dvodnevne potrage, pucao na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana