SNS i SPS nastavljaju koalicionu saradnju, odvojene liste na izborima

Srna
SNS i SPS nastavljaju koalicionu saradnju, odvojene liste na izborima

BEOGRAD - Dosadašnji koalicioni partneri u vladajućoj koaliciji SNS i SPS nastaviće saradnju i poslije aprilskih izbora, a SPS će podržati zajedničkog kandidata za predsjednika Srbije, ako to bude Aleksandar Vučić, saopšteno je poslije sjednice rukovodstava dvije stranke.

Lideri partija Aleksandar Vučić i Ivica Dačić pojasnili su da je odlučeno da stranke idu na izbore u aprilu sa posebnim listama, jer smatraju da će to dovesti do maksimalizacije rezultata i privlačenja većeg broja građana da glasaju za ono što je najbolje za zemlju.

Vučić je na konferenciji za novinare poslije sjednice u sjedištvu SNS-a u Beogradu rekao da je razgovarano o strateškoj saradnji i da je ocijenjeno da je proteklih gotovo deset godina ona bila uspješna i da su donošene važne odluke za Srbiju i građane.

- Mislim da smo mnogo toga dobrog ostavili narodu i zemlji... Što se tiče SNS, nastavićemo saradnju sa SPS, naša riječ je za to dovoljna, a spremni smo za stvaranje strateškog programskog, planskog dokumenta, koji ćemo zajedničiki da potpišemo - rekao je Vučić.

Dačić je rekao da je na ranijim sastancima već dogovoren nastavak saradnje, a da je ovo treći međupartijski sastanak, kao i da će biti pripremljen programski dokument koji govori o ciljevima saradnje dvije partije.

On je naveo da će SPS podržati zajedničkog predsjedničkog kandidata SNS-a i SPS-a, ako to bude Aleksandar Vučić, te dodao da je siguran u pobjedu Vučića na izborima, kao i da će liste SNS i SPS osvojiti ubjedljivu većinu u državnom i lokalnim parlamentima.

Dačić je napomenuo da o tome još nije donijeta odluka, te dodao da “tjera” Vučića da prihvati kandidaturu.

U SPS-u su ponosni na ostvarene rezultate u proteklih 10 godina saradnje sa SNS-om, a Dačić kaže da su promijenili lice Sribje, da su donošene teške odluke u interesu bolje sadašnjosti i budućnosti Srbije od ekonomije, borbe protiv pandemije pa do međunarodnog položaja zemlje, suprotstavljanja pritiscima, nametanju teorije ograničenog suvereniteta.

- Pitanje Kosova vratili smo za pregovarački sto. Naši rezultati su takvi da možemo da kažemo da je vrijedilo raditi na tome - rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana