Slučaj "Karačevo":Podignuta optužnica protiv 73 lica

Srna
Foto: gs

PRIŠTINA- Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu podiglo je optužnicu u slučaju "Karačevo" protiv 73 lica osumnjičena da su počinila teška krivična djela u vezi sa švercom i krijumčarenjem robe, proizvodnjom i distribucijom štetnih prehrambenih proizvoda i organizovanjem piramidalnih šema nedozvoljenog kockanja, a sumnjiče se i za trgovinu bijelim robljem, oružjem i drogom, saopšteno je danas iz te pravosudne institucije.

Ovu akciju je u septembru prošle godine sprovela Kosovska policijska služba (KPS), zajedno sa Tužilaštvom samoproglašenog Kosova, u selu Karačevo u opštini Kosovska Kamenica, prema centralnoj Srbiji, s ciljem razbijanja kriminalne mreže koja se, uz bavljenje različitim kriminalnim aktivnostima, bavila i nelegalnim kockanjem.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je akcija sprovedena i na nekoliko lokacija u Prištini, te da je pripremana godinu dana.

Istragom je utvrđeno da su se članovi ove kriminalne grupe bavili švercom, kockanjem, te trgovinom ljudima, oružjem, drogom, kao i nizom drugih kriminalnih radnji.

Uhapšeno je i 10 pripadnika KPS-a, što je, kako ističu iz Tužilaštva, potvrda da članovi ove kriminalne grupe potiču iz različitih slojeva društva.

Ova operacija bila je najveća te vrste na Kosovu i Metohiji i predstavlja primjer saradnje Tužilaštva, policije i policijskog inspektorata, navode iz Tužilaštva.

U međuvremenu je u Karačevu, prema nalogu nadležnih ministarstava, porušeno više ilegalnih objekata, a KPS je povećao broj pripadnika takozvane granične jedinice pošto je istragom utvrđeno da pojedini članovi ove kriminalne grupe žive u centralnoj Srbiji u opštini Bujanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana