Slavica Đukić Dejanović nova ministarka prosvete

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas većinom glasova narodnih zastupnika Slavicu Đukić Dejanović za ministricu prosvjete.

Od 194 zastupnika, za izbor Slavice Đukić Dejanović glasalo je 149 zastupnika, 40 ih je bilo protiv, a uzdržanih pet.

Đukić Dejanović je poslije glasanja položila zakletvu pred zastupnicima.

Vršitelj dužnosti ministra prosvjete do izbora Slavice Đukić Dejanović je bio Đorđe Milićević, ministar bez resora, koji je tu funkciju preuzeo pošto je ministar Branko Ružić podnio ostavku 7. maja nakon masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Đukić Dejanović je rođena 1951. godine u Rači Kragujevačkoj.

Osnovnu i srednju školu završila je u Kragujevcu, a Medinski fakultet, magistarske i doktorske studije, kao i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

U sedam mandata bila je zastupnica u Skupštini Srbije, Saveznom parlamentu SR Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Obavljala je funkciju predsjednice Skupštine Srbije od 2008. do 2012. godine,  a od 2012 do 2014. godine bila je ministrica zdravlja Srbije.

Obavljala je funkciju direktorice Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu od 1993. do 2000. godine, a od 2014. do 2016. bila je direktorica Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević.

Bila je i ministrica bez resora zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana