Škole u Srbiji ostaju otvorene: Broj oboljelih od korone sve veći, ministar poziva na poštovanje mjera

Srpska Info
Foto: Ilustracija/Arhiva

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvjete Branko Ružić i dodao da broj oboljelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mjere.

Ministar prosvjete je naglasio "da škole trenutno nisu ozbiljnije mjesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbijedimo neometan rad, tako će se i činiti".

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti donijeta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer "ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno.

– Ministarstvo prosvjete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva… Politika, politike, političari, sve to je promenljivo, ali prosvjeta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrijednosnog sistema svakog društva, pa i našeg – rekao je Ružić u intervujuu za nedjeljno izdanje lista Alo, piše Blic.

Podsjetimo, kako osnovci tako i srednjoškolci se nalaze na jesenjem mini-raspustu, a već sutra će se vratiti u školske klupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana