Sjednica o litijumu zakazana za ponedjeljak, 7. oktobar

SRNA
Sjednica o litijumu zakazana za ponedjeljak, 7. oktobar

 BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće o litijumu na sjednici 7. oktobra. Sjednica je zakazana kao redovno zasjedanje parlamenta sa početkom u 10.00 časova, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Za ovu sjednicu predložena je samo jedna tačka dnevnog reda i to Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnijelo 86 opozicionih poslanika.

Predsjednik Skupštine Ana Brnabić sazvala je sjednicu u prvim minutima poslije ponoći, nakon što su se stekli zakonski uslovi za njeno zakazivanje u redovnom zasjedanju.

Iako je za juče u 14.00 časova bila najavljena vanredna sjednica o litijumu, zasjedanje nije održano jer nije bilo vremena, budući da je prethodno vanredno zasjedanje na kome je glavna tačka bio rebalans budžeta, moralo da bude završeno u toku dana.

Brnabićeva je optužila opoziciju za odugovlačenje, kako rasprava o litijumu ne bi došla na red u zakonskom roku, jer je prijedlog zakona koji je podnijela opozicija veoma loš.

"Sa nestrpljenjem očekujem da pokažemo svim našim građanima kakav je predlog zakona opozicija uputila Narodnoj skupštini Srbije", navela je Brnabićeva u objavi na platformi Iks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana