Sin Dejana Pantića: Ni posle 12 dana nismo oca ni čuli ni videli

Tanjug
Sin Dejana Pantića: Ni posle 12 dana nismo oca ni čuli ni videli

JARINjE - Porodica uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića otišla je danas samoinicijativno do baze specijalnih kosovskih jedinica blizu administrativnog prelaza Jarinje, ali ni poslije 12 dana nije im bilo dozvoljeno da stupe u kontakt sa Dejanom, a jedino što su uspjeli bilo je da predaju stvari za presvlaku i ličnu higijenu.

-Majka i ja smo došli ovde da predamo neke stvari za oca samoinicijativno. Došli smo da probamo da pitamo ljude koji ovde rade i drže mog oca da stupimo u kontakt sa njim, da mu daju telefon da nas pozove ili da ga posetimo. Mi 12. dan nemamo nikakvih podataka o njemu. Nije dobio pravo na poziv ni na posetu - rekao je Predrag Pantić za Kosovo onlajn.

Kako je rekao, ljudi koji su izašli bili su ljubazni i nisu imali problema sa njima.

-Oni kažu da rade svoj posao i da ne mogu da puste da ga čujemo i vidimo dok sudija ili neko odozgo to ne odobri - rekao je Pantićev sin.

Predrag Pantić rekao je da su advokati pravno odavno odradili sve što treba i predali sve zahtjeve, ali da neko ne omogućava njegovom ocu osnovna ljudska prava, da čuje porodicu i da oni iz njegovih usta čuju da je dobro.

-Ovo je već 12. dan, ne znam kome više da se obratimo. Nisu nam dali da ga vidimo i čujemo. Uzeli su njegove stvari za presvlaku i ličnu higijenu. I dalje apelujem, molim nekoga da vidi da se ovde u 21. veku krše elementarna ljudska prava i da čovek već 12. dan nije stupio u kontakt sa porodicom i advokatom - kazao je sin Pantića.

Dejan Pantić, bivši pripadnik kosovske policije, uhapšen je 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

Njemu je Osnovni sud u Prištini 8. decembra odredio jednomjesečni pritvor, ali kosovske institucije nisu objavile gdje se on nalazi.

-Advokati uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića koje je angažovala Kancelarija za KiM u petak su opet tražili sudu u Prištini da se njegovom sinu i supruzi omogući da ga čuju bar na minut, ali peti  dan sud ne odgovora - saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana