Simić: Svi smo se odazvali pozivu, sigurni smo da nismo radili ništa protiv bilo koga

Tanjug
Foto: Kosovo Onlajn

KOSOVSKA MITROVICA - Član Predsedništva Srpske liste i direktor Filijale PIO Fonda u Kosovskoj Mitrovici Igor Simić rekao je danas da su se svi zvaničnici srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Srbije na Kosovu i Metohiji odazvali pozivu na saslušanje, ocjenjujući da je taj poziv vid pritiska pred parlamentarne izbore na Kosovu.

“Svi smo se odazvali pozivu i nema razloga da to ne radimo, zato što smo apsolutno sigurni da nismo radili ništa protiv bilo koga. Ja sam ponosan na to što sam deo PIO Fonda i što sam pomagao građanima da ostvare pravo na penziju, porodičnu, invalidsku ili redovnu penziju. I u tom smislu smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam radio bilo šta što je protiv zakona i bilo šta što je upereno protiv bilo koga”, rekao je Simić novinarima.

On je dodao da je tokom ispitivanja upravo to rekao i da je to ono što može da ponovim uvijek jer, kako je naveo, istinu možete da ponavljate uvijek, ne možete da napravite nikada grešku.

“I dalje, ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i da je ovo jedan vid pritiska posebno kada imamo u obzir činjenicu da se polako približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu”, rekao je Simić.

Simić se ranije danas odazvao pozivu i došao na saslušanje u stanicu Kosovske policije u Severnoj Mitrovici u pratnji advokata Miloša Delevića.

Poziv za saslušanje dobio je sa još četvoricom zvaničnika srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Srbije, koje je Kosovska policija blokirala u prošli petak.

Ranije danas saslušan je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, dok je juče u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici saslušan i bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.

Kako je javila Radio-televizija Srbije (RTS), policija je popodne iz zgrade kancelarije za KiM, PIO fonda i drugih službi počela da iznosi materijal i dokumentaciju.

Iznošenje su obezbeđivale dodatne snage policije.

Prethodnog dana policija je dokumentaciju iznosa iz zgrade privremenog organa u Kosovskoj Mitrovici.

Sa zgrade navedenih institucija u Bošnjačkoj mahali policija je ranije skinula zastavu Srbije, a danas postavila zastavu žuto-plave boje koja za institucije u Prištini simbolizuje državnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana