Simić: Nećemo da trpimo progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Tanjug
Simić: Nećemo da trpimo progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić, povodom današnje smjene direktora regionalne direkcije policije sjever Nenada Đurića, rekao je da će Srpska lista razmatrati odluku da se Srbi sa KiM povuku iz prištinskih istitucija.

"Niko iz Prištine nema pravo da ga smeni. On je postupio časno. Oni su sproveli nelegalnu odluku protivnu Briselskom sporazumu. Srbi sa Severa Kosova su ušli u kosovske institucije, i ušli smo sa jednim ciljem, da institucionalno zaštitimo srpski narod. Ali kada Priština ne poštuje dogovore, ona je sada rešila da sama odlučuje" naveo je Simić.

"Srpski narod je dao više šansi da taj dijalog uspe, dali sve od sebe da izgradimo mostove saradnje i pomirenja, a na sve to dobili smo militarizaciju severa, maltretiranje našeg naroda, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava uz ćutanje međunarodne zajednice koja i u ovom slučaju ćuti", dodao je on.

Kako je kazao, Nenad Đurić je smjenjen protivno zakonu, i nakon sramne odluke Prištine, poručio je da je predsjedništvo Srpske liste uz svoj narod, i da će nastaviti da se bori za srpske interese, prenio je Pink.

"Ako je neko mislio da ćemo da trpimo, i da budemo poslušnici Prištine, nećemo. Mi smo u kosovske institucije ušli po Briselskom sporazumu. Ali očigledno, odgovor Prištine jeste gaženje svih naših prava. Mi verujemo našoj državi i Vučiću, ali Priština gazi sva prava koja bi trebalo da budu zaštićena", rekao je on.

Direktor Regionalne direkcije policije za region Sever Nenad Đurić juče je izjavio da policija na sjeveru Kosova neće sprovoditi odluku o podijeli opomena vozačima sa KM tablicama, jer je ta odluka "politička i usmjerena protiv srpske zajednice".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana