Si: Unaprijedimo kinesko-srpsko sveobuhvatno partnerstvo

SRNA
Foto: Tanjug/ AP

BEOGRAD- Predsjednik Kine Si Đinping poručio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem spreman da uloži zajedničke napore za unapređenje kinesko-srpskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva na još viši nivo i doprinese boljitku dva naroda.

Si je istakao da Vučić pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i da je političar koji ima stratešku viziju i koji se uvijek brine o interesima naroda.

"Raduje me što se pod vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana bilježe izvanredne rezultate", naveo je kineski predsjednik u rođendanskoj čestitki predsjedniku Srbije.

Si je naglasio da se predsjednik Srbije, kao stari prijatelj kineskog naroda, čvrsto zalaže za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega mu izražava duboko uvažavanje.

Kineski predsjednik je podsjetio u čestitki da se sa Vučićem sastao prošle godine tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put", te da su razgovarali o prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa.

"Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom. Želim Vam puno zdravlja i uspjeha", poručio je Si u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana