Šetnja "Besmrtnog puka" do Groblja oslobodilaca Beograda

Tanjug
Foto: Adria media TV

BEOGRAD- Povodom Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, od Vukovog spomenika do Groblja oslobodilaca Beograda, organizovana je šetnja "Besmrtnog puka" u organizaciji Ambasade Rusije u Srbiji.

Građani, među kojima su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar Nenad Popović, direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, okupili su se ko Vukovog spomenika oko 10 sati, a u šetnju su krenuli Ruzveltovom ulicom oko 10.30.

Na čelu kolone je razvijen transparent "Besmrtni puk - Beograd", a okupljeni nose fotografije stradalih u Drugom svjetskom ratu, zastave Srbije i Rusije, fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina i slovo "Z".

Na Groblju oslobodilaca Beograda biće položeni vijenci i cvijeće u okviru Spomen-kompleksa, a ceremonija će obuhvatiti i svečano polaganje vijenaca na Spomenik oslobodiocima Beograda i Večnu vatru.

Takođe, vijenac će biti položen i na Spomenik Crvenoarmejcu.

U ceremoniji će učestvovati i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a.

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se 9. maja kada je 1945. godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao ispred Saveznika sporazum o njemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao njemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana