Sestra Dušana Obrenovića: Tražimo slobodu, pravo i pravdu za Dušana i Radoša

Tanjug
Sestra Dušana Obrenovića: Tražimo slobodu, pravo i pravdu za Dušana i Radoša

ZVEČAN - Na protestu podrške za Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji se održava ispred opštine Zvečan, okupljenima se obratila Dušanova sestra Selma Muratović, koja je poručila da ima samo njega i zamolila da se on pusti na slobodu jer je nevin.

Muratović, koja je tim povodom prvi put govorila u javnosti, rekla je da je tokom posjete u pritvoru videla brata svog isprebijanog i da je te slike i dan danas progone.

"Navršilo se dve nedelje od kako su mi oteli brata, kako su ga uhapsili bez ikakve krivice dok je mirno sedeo na zemlji i protestovao protiv nepravde i protiv sile. Dve nedelje kako strahujemo i strepimo za njega, dve nedelje koje su kao dve godine.

Svaki dan je muka. Kada sam ga posetila u pritvoru bio je sav pretučen i prebijen, te slike njega sa povredama me i danas bole. Šta je moj Dušan bilo kome kriv? Šta je nažao uradio? Ništa. Nikoga ne mrzimo, nikome zlo ne mislimo, a drže ga u zatvoru kao najvećeg kriminalca. Da li to neko na svetu, u Evropi vidi? Da li neko vidi njegove rane, naš muk? Da li neko vidi dokaze da su nevini?", rekla je ona. Kako je rekla, želi da pruži podršku i Radoševoj porodici, jer zna koliko im je teško i da dele istu muku.

"Samo tražimo slobodu, pravo i pravdu za Dušana i Radoša jer ništa nisu krivi. Hvala svima koji nas nisu zaboravili i koji se bore da istina o Dušanu i Radošu izađe na videlo", rekla je ona.

Građani okupljeni ispred opštine nose transparente kojima traže slobodu za uhapšene Srbe i pitaju međunarodnu zajednicu zašto ne reaguje? Na transparentima piše "Svi smo mi Radoš i Dušan", "Radoš i Dušan stradaju bez krivice!", "EVROPO, da li vidiš nepravdu nad Radošem i Dušanom?", "Montirani procesi protiv Radoša i Dušana, a šta kaže LAJČAK?!", "Na Kosovu nema prava i pravde za Srbe!", "Sloboda za sve zatočene Srbe", "Kurti te tuži, Kurti ti sudi! DOSTA JE!", "Neće nas slomiti Kurtijev kazamat!" i druge.

Radoš i Dušan su uhapšeni u ponedeljak 29. maja, dok su mirno sedeli i protestovali ispred opštine Zvečan. Na video snimcima, koji su se u međuvremenu pojavili vidi se da oni nisu učestvovali u nemirima, da ih je Kfor dok su sjedeli povukao i predao Kosovskoj policiji.

Advokat Obrenovića rekao je tada da je njegov klijent brutalno pretučen i da mu je lik izmijenjen do neprepoznatljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana