Selaković:Da li će Vučić posetiti Jasenovac,ne zavisi od nas

Tanjug
Selaković:Da li će Vučić posetiti Jasenovac,ne zavisi od nas

BEOGRAD - Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Jasenovcu bio bi jedan od izuzetno važnih momenata u istorijskom pomirenju Srba i Hrvata, a da li će do nje doći, o tome odlučuju neke druge instance, izjavio je danas šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

Selaković je za RTS, komentarišući pisanje hrvatskog Jutarnjeg lista, da će do posete Vučića Jasenovcu doći uz dva uslova - da ne bude prije jeseni i da bude strogo diplomatski dogovorena, rekao da on nema nikakve zvanične informacije o tome.

"To možda tvrdi određeno glasilo, a ja nisam dobio nikakvu notu od hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova", rekao je Selaković.

Na pitanje očekuje li tu posjetu do 17. septembra, podsjeća da je taj datum naveden u noti koju je srpsko ministarstvo uputilo Hrvatskoj, a da li će do nje i doći, kaže, ne zavisi od nas.

Selaković je rekao i da kod predsjednika Vučića postoji želja da ode u Jasenovac, i ne da bi pravio "haos", kako, podseća, neku manipulišu.

"Dozvolite čobjeku da ode na mjesto gdje mu je ubijen očev otac, i njegova braća. I to je sve, ništa više. Ako neko nije u stanju to da obezbedi, neka se drugi pitaju", rekao je Selaković.

On je rekao i da traju konsultacije u vladi o diplomatskom odgovoru Hrvatskoj na zabranu Vučiću da ode u Jasenovac, dodajući da ima više mehanizama, o kojima će se razgovarati.

"Važno je da Srbija u ovoj stvari nije povukla nijedan potez koji se moze njoj staviti na teret", rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana