Selaković: Priština zloupotrebljava Savjet bezbjednosti

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je da je Srbija nezavisna i suverena država, a da su optužbe koje je na račun te zemlje pred Savjetom bezbjednosti UN iznijela predstavnik Prištine Donike Gervale zloupotreba i nepoštovanje Savjeta bezbjednosti i UN.

Reagujući na tvrdnje Gervale da "Srbija i Rusija predstavljaju najveću prijetnju miru u regionu" i da je Srbija "ruski satelit", Selaković je rekao da je Srbija stub mira i stabilnosti u regionu, a da su optužbe da je Beograd nečiji predstavnik izraz nepoštovanja UN.

"Kada je reč o regionalnoj stabilnosti i saradnji, kontrast između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija nikad nije bio veći i očigledniji. Dok predsednik gradi mostove saradnje, kao što je inicijativa `Otvoreni Balkan` za razmenu proizvoda, Kurti uništava i podriva proces dijaloga", ukazao je Selaković.

On je naveo da je Kurti bio politički komesar takozvane OVK i naveo primjere zločina koje su počinili pripadnici ove terorističke organizacije.

Selaković je rekao da cilj Prištine nije "nezavisno Kosovo", već "velika Albanija", prenose beogradski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana