Selaković posjetio Ulicu Ive Andrića u Gvatemali

Srna
Foto: congreso.gob.gt

GVATEMALA SITI - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, koji boravi u Gvatemali, posetio je Ulicu Ive Andrića u Gvatemala Sitiju.

Ministar Selaković je ulicu nazvanu po imenu našeg nobelovca obišao zajedno sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Pedrom Brolom.

Ulica Ive Andrića, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 1961. godine, otvorena je u martu 2019. godine u centralnoj zoni Gvatemala Sitija. Poniela je ime pisca Ive Andrića, kako je rečeno na otvaranju, u znak iskrenog i višedecenijskog prijateljstva Gvatemale i Srbije.

Selaković i ministar spoljnih poslova Gvatemale provozali su se Ulicom Ive Andrića, na čijem početku je postavljena tabla sa zastavom Srbije i ispisanim imenom Ive Andrića, kao i godinom kada je dobio Nobelovu nagradu.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda je 2016. godine donijela odluku o dodjeljivanju naziva ulice u Beogradu po imenu gvatemalskog nobelovca Migela Anhela Asturijasa.

Neka od najpoznatijih djela Ive Andrića, našeg književnika i diplomate, su "Na Drini ćuprija", "Travnička hronika" i "Prokleta avlija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana