Selaković posjetio memorijale u kojim je pokopano oko 20.000 Srba

Srna
Selaković posjetio memorijale u kojim je pokopano oko 20.000 Srba

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posjetio je danas memorijale Rajfedorf, Mauthauzen i Dajnham u Austriji gdje je u pokopano oko 20.000 srpskih logoraša, poručivši da sadašnje generacije moraju njegovati sjećanje na njih jer u suprotnom njihova žrtva postaje obesmišljena i bezvrijedna.

“Za mene je ovo posebno emotivan trenutak, jer je upravo ovde na ovom mestu, nedaleko od Ašaha stradalo sveukupno 6.025 ljudi, od kojih 5.362 srpskih mladića, vojnika. Moj deda je ovde došao sa Zlatibora koji je odavde udaljen oko 1.040 kilometara. Možete misliti koliko je njima bilo teško što su ovde dovedeni”, rekao je Selaković novinarima.

Selaković je naglasio da Srbi od Austrijanaca mogu da nauče kako se održavaju memorijali i da u njima svaka žrtva bude obilježena.

On je naglasio da je na Srbima da ovu žrtvu ne zaborave, da imaju svijest da su oni dali svoje živote za slobodnu i suverenu Srbiju koja se gradi i napreduje i dodao da su Srbi koji danas žive i rade u Austriji spona između dvije države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana