Selaković: Pismo podrške kongresmena nagovještaj promjene u američkoj politici prema Srbiji

Tanjug
Selaković: Pismo podrške kongresmena nagovještaj promjene u američkoj politici prema Srbiji

BEOGRAD- Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković ocijenio je da je pismo podrške srpsko-američkom prijateljstvu, koje su kongresmeni uputili predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu, nagovještaj velike promjene u američkoj politici.

-U prošlosti smo bili naviknuti na to da u američkim političkim krugovima cirkulišu razne, uglavnom jednostranačke, deklaracije u kojima se Srbija tretira na potpuno drugačiji način, ali najnovije pismo podrške, koje je potpisao dvostruko veći broj članova Kongresa nego bilo koju od pomenutih deklaracija, nagoveštaj je velike tektonske promene u američkoj politici i na tome ćemo nastaviti da radimo - naveo je Selaković.

On je istakao da je Srbija danas na svim meridijanima prepoznata i cijenjena kao pouzdan i kredibilan partner, što nedvosmisleno potvrđuje ispravnost spoljne politike predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Selaković je ukazao da je saradnja Srbije i SAD u proteklom periodu bila jedan od prioriteta, a da je pismo 16 američkih kongresmena potvrda da i sa druge strane postoji volja za zauzimanje takvog pravca u razvijanju bilateralnih odnosa.

-Činjenica da je ideju o potrebi rada na produbljivanju srpsko-američkog partnerstva podržao veliki broj kongresmena iz obe stranke jeste, potvrda je i predanog rada državnog vrha i srpske diplomatije, pre svega predsednika Srbije i ambasadora Marka Đurića, koji su ličnim zalaganjem i preduzimljivošću uspeli da srpski kokus u Kongresu SAD učine snažnijim nego ikad - rekao je Selaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana