Selaković: Nije dobro nametanje odluka u BiH

Srna
Selaković: Nije dobro nametanje odluka u BiH

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da ključ uspjeha BiH mora da se zasniva na dogovoru tri konstitutivna naroda i oba entiteta, te naglasio da nije dobro nametanje odluka.

 Selaković je istakao da Srbija kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma čvrsto stoji iza dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i ustavno uređenje koje podrazumjeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“Mišljenja smo da bilo kakva vrsta nametnutih odluka nije nešto dobro”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ključ uspjeha BiH mora da se zasniva na dogovoru tri konstitutivna naroda i oba entiteta.

“Uvažavamo i poštujemo teritorijalni integritet BiH, Republiku Srpsku volimo i sa njom nas spajaju naše specijalne i paralelne veze. Poštujići teritorijalni integritet BiH, mi branimo svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije. Dejtonski mirovni sporazum je jedan od najuspješnijih mirovnih sporazuma čitavog sveta nakon Drugog svetskog rata”, ocijenio je Selaković u intervjuu za “Politiku”.

On je rekao da je Dejtonski sporazum nešto što Srbija smatra kompromisom.

“Setite se, u trenutku kada je zaključen Dejtonski mirovni sporazum, kolika mu je podrška bila među Srbima, a pogledajte kako danas grčevito branimo njegove tekovine”, rekao je Selaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana