Selaković: Nekome smeta širenje istine o Jasenovcu

Tanjug
Selaković: Nekome smeta širenje istine o Jasenovcu

BEOGRAD - Srbija i srpski narod nastaviće da se bore za istinu o tragičnim stranicama naše istorije, poručio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, ističući da nekome smeta širenje istine o Jasenovcu.

On je naglasio da je Srbija bila prinuđena da reaguje na besramnu odluku hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova kojom je predsjedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno da posjeti Jasenovac.

Selaković je, gostujući na televiziji "Pink", podsjetio da je Vučiću bilo zabranjeno da ode u Jasenovac ne samo kao predsjedniku Srbije, već i kao čovjeku čiji su preci tamo stradali.

Prema njegovim riječima, „o tome šta je Jasenovac, koliko je to važno mjesto u istoriji srpskog naroda kao najveće stratište i kakva je to mrlja u istoriji nama susednog hrvatskog naroda“.

Selaković je poručio da je neophodno da se u srpskom narodu održava kultura sećanja i istina o stradanju našeg naroda.

-Važno je održavati kulturu sećanja, da bismo mi dobro znali svoju istoriju stradanja, patnji, bola, ali i pobeda i svetlih i dobrih trenutaka, jer ako ne budemo prenosili to sećanje na naše potomke, našim potomcima će kroz desetinu godina neko doći da priča da su Srbi u jasenovačku fabriku smrti odlazili dobrovoljno -  istakao je Selaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana