Selaković Eskobaru: Srbija ostaje posvećena dijalogu

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Srbija ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu rješavanja otvorenih pitanja i postizanja obostrano prihvatljivog dogovora, izjavio je danas šef srpske diplomatije Nikola Selaković na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Selaković je poručio i da je Srbija strateški opredjeljena da intenzivira politički dijalog na najvišem nivou i unapredi ukupnu saradnju sa SAD, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova. U svijetlu prošlogodišnjeg obilježavanja jubileja, 140 godina diplomatskih odnosa, ministar je ukazao da bi i u budućnosti trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primjera istorijskog savezništva, u cilju jačanju naših odnosa i partnerske saradnje.

Selaković je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno ukazavši na značaj prisustva i poslovanja brojnih značajnih američkih kompanija u našoj zemlji. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vašingtona našem putu ka punopravnom članstvu u EU, i dodao da reforme i unapređenje svih segmenata našeg društva ostaju naš prioritet. Šef srpske diplomatije istakao je da su mir, stabilnost i bezbednost u regionu vrhunski interes Srbije.

Selaković je zahvalio SAD na principijelnoj podršci inicijativi "Otvoreni Balkan", kao modelu ekonomskog povezivanja regiona. Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana