Selaković: Cijeli region da bude dio incijative „Otvoreni Balkan“

Tanjug
Foto: agencije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je na sastanku sa ministrom inostranih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem u Skoplju da bi Beograd želio da u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" vidi čitav region.

"Uvereni smo da ćemo,onda kada inicijativa bude počela da daje ozbiljne rezultate, biti u prilici da vidimo i zainteresovanost drugih da budu deo tog tima koji pobeđuje", rekao je Selaković.

U djelu razgovora o Kosmetu, Selaković je ponovio stav da je Beograd posvećen dijalogu kao jedinom prihvatljivom načinu za rješavanje političkih pitanja. On je naveo da je u razgovoru posebna pažnja poklonjena evrointegracijama regiona, istakavši da Srbija pruža punu podršku Sjevernoj Makedoniji u tom procesu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Osmani je ocijenio da su odnosi dvije države prijateljski i partnerski, sa tendencijom za proširivanje saradnje. On je naglasio da Sjeverna Makedonija daje punu podršku dijalogu Beograda i Prištine i rješavanju svih otvorenih pitanja u regionu dijalogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana