Pristalice SPN ispred skupštine grada, pokušavaju da uđu VIDEO

Tanjug
Pristalice SPN ispred skupštine grada, pokušavaju da uđu VIDEO

BEOGRAD - Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) koji protestuju večeras na poziv predstavnika koalicije napravili su prsten oko zgrade Skupštine grada Beograda i pokušavaju da probiju unutra.

Ispred ulaza došlo je do guranja, a polomljena su i stakla od ulaznih vrata.

Poslije govora Miroslava Aleksića koji je pozvao okupljene da okruže zgradu skupštine grada lideri opozicije su došli do skupštine grada, gdje su naišli na zaključana vrata koja su pokušali da provale.

U prvim redovima ispred ulaza u neuspješnom pokušaju da uđu bili su Aleksandar Jovanović, Vladimir Obradović, Srrđan Milivojević, Nebojša Zelenović...

Milivojević je pokušao da probije, ali policija iznutra drži zatvorena vrata. 

Na ulazu u skupštinu se pojavio jedan od pripadnika policije koji je lidere opozicije upozorio da je nasilni ulazak krivično djelo.

Demokratske snage na delu… pic.twitter.com/DMApAaqHwE

— Miloš Vučević (@milos_vucevic) December 24, 2023

Okupljeni skandiraju "Uđi, uđi" i "Grad je naš", a bačena je i jedna baklja, a osjetio se i suzavac.

Neposredno pre toga ispred zgrade RIK-a obratili su se predstavnici koalicije Srđan Milivojević, Marinika Tepić, Aleksandrar Jovanović i Miroslav Aleksić koji su ponovili svoje zahtjeve, a Aleksić je pozvao građane da naprave prsten oko Skuštine grada Beograda.

Predstavnici koalicije SPN su rekli da su došli da traže "osvojenu pobjedu" na beogradskim izborima i da neće dozvoliti, kako kažu, "krađu glasova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana