Sastankom sa Kamberijem, Vučić počeo konsultacije o mandataru

Tanjug
Sastankom sa Kamberijem, Vučić počeo konsultacije o mandataru

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas konsultacije o mandataru nove vlade sastankom sa predsjednikom Partije za demokratsko djelovanje Šaipom Kamberijem, kao predstavnikom Koalicije Albanaca doline.

Kamberi je došao u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vijencu nekoliko minuta prije devet časova, za kada je i zakazan prvi sastanak.

Koalicija Albanaca doline imaće jedan mandat u budućem sazivu parlamenta.

U toku dana planirano je da se Vučić sastane i sa predstavnicima manjinskih lista koje su osvojile mandate u Skupštini Srbije - među kojima su lista "Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani" i lista "Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić.

Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.

Vučić je gostujući sinoć na TV Pink da za predsjednika Vlade Srbije ima četiri kandidata.

Dodao je da će veliki dio nove Vlade Srbije činiti neki drugi ljudi, u odnosu na njene dosadašnje članove, a da su četiri kandidata za premijera.

Pozvao je predstavnike parlamentarnih izbornih lista koje su prešle cenzus na konsultacije o vladi narednih dana, a naveo je da će u tim razgovorima imati racionalan i profesionalan pristup, jer je njegovo da sasluša ljude koji to žele.

Naveo je i da postoje četiri kandidata za premijera, od kojih je, kaže, za dvoje potpuno jasno o kome se radi, do se o dva imena do sada nije spekulisalo u javnosti, jer o njima nije govorio.

Na konstataciju da mediji spekulišu da bi na čelo vlade mogli Ana Brnabić, Siniša Mali, Marko Đurić i Miloš Vučević, Vučić je rekao da je "pomenula dva od ta četiri kandidata", dodajući da on posmatra i malo šire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana