"Šarićevi" policajci optuženi za prebijanje kolege

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Prvo javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je optužni prijedlog protiv dvojice policijskih službenika Danila Stojanovića (43) i Milutina Radovanovića (47) koji se terete da su u februaru na Cvetnom trgu prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu M.V. (43).

Stojanović je uhapšen prije dva dana u Beranama, dok je Radovanović još u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica na zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal, koje ih sumnjiči da su pripadnici grupe Darka Šarića uhapšenog prošle nedjelje.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim prijedlogom Stojanovića tereti za krivična djela nasilničko ponašanje i učestvovanje u tuči te je sudu predložilo da ga osudi na godinu i šest meseci zatvora, dok Radovanovića terete za nasilničko ponašanje i tešku tjelesnu povredu i predlažu da ga sud osudi na dvije godine zatvora.

Oni se terete da su se 21. februara u jednom kafiću na Vračaru, nakon verbalnog konflikta, potukli sa 44-godišnjim M.V. koji je zadobio tešku tjelesnu povredu.

Prema navodima iz optužnog prijedloga, Stojanović je primijetio M.V. koji je sjedio u bašti jednog kafića, te je prišao njegovom stolu, da bi se nakon kraće verbalne rasprave udaljio, a potom vratio zajedno sa osumnjičenim Radovanović koji je prišao oštećenom i odgurnuo ga u predijelu grudi.

Potom je došlo do fizičkog konflikta između Stojanovića i oštećenog, nakon čega je prišao i Radovanović, te je oštećeni tom prilikom zadobio nekoliko lakih i jednu tešku tjelesnu povredu, nanijetu od strane Radovanovića.

Policajci su se nakon kritičnog događaja udaljili sa lica mjesta.

Prilikom pretresa Radovanovićevog stana, policija je pronašla lovačku pušku za čije držanje on nije imao dozolu, te je formiran poseban predmet zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Prvi osnovni sud je Stojanoviću i Radovanoviću 11. marta ukinuo pritvor, nakon čega su se branili sa slobode.

Oštećeni M.V. je u svom iskazu u tužilaštvu opisao događaj koji se vidi na snimku već poznatom javnosti, navodeći da ga je taj događaj potresao i uznemirio, kao i da je od ranije u lošim odnosima sa prijavljenima ne precizirajući iz kog razloga. Pridružio se krivičnom gonjenju i istakao imovinsko pravni zahtjev.

On je inače operisan zbog preloma vilice usljed povreda koje su mu nanijete u toj tuči.

Osumnjičeni su ranije na saslušanju u tužilaštvu negirali djelo, navodeći da je došlo do svađe, ali tvrdili su da je M.V. njiih udarao, a ne oni njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana