Šapić: U Beogradu 165 nehigijenskih naselja sa 30.000 ljudi

Srna
Šapić: U Beogradu 165 nehigijenskih naselja sa 30.000 ljudi

BEOGRAD - U Beogradu, prema posljednjoj evidenciji, postoji 165 nelegalnih i nehigijenskih romskih naselja u kojima živi gotovo 30.000 ljudi, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je naveo da je riječ o nebezbjednim naseljima za život, kako za njihove stanovnike, tako i za ljude u čijem se okruženju nalaze, što je veliki problem.

On je istakao da je rješenje problema nelegalnih romskih naselja prije svega da se pokuša da se ti ljudi integrišu u društvo kako bi živjeli normalan život i na taj način povećali i njihovu, ali i bezbjednost sugrađana koji žive u blizini.

Prema njegovim riječima, grad Beograd ne može sam da riješi ovo pitanje, a jedno od mogućih rješenja je da se pokuša objasniti Romima da moraju da promijene način svog života.

-Grad će pronaći prostore na kojima će oni moći svoj otpad koji sakupljaju da odvoze. Oni moraju da donesu odluku da li žele da žive po standardima civilizovanog sveta ili žele da žive u uslovima nehigijenskih naselja gde je velika frekvencija saobraćaja i gde lako može da dođe do toga da neko pogine - rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana