Šapić: Odlaže se sjednica Skupštine Grada Beograda, ovo je razlog

GS
Šapić: Odlaže se sjednica Skupštine Grada Beograda, ovo je razlog

Predsjednik Privremenog organa Grada Beogada Aleksandar Šapić izjavio je danas, prije početka konstitutivne sjednice Skupštine Beograda, da će ona biti odložena za još dva dana.

On je rekao da će predsjedavajući Toma Fila zakazati sednicu za 3. mart i da će do tada koalicija "Beograd ne sme da stane" zauzeti konačni stav i obavjestiti javnost šta su odlučili.

Šapić je rekao zašto su odlučili da odlože sjednicu za još dva dana.

- Fila će ovu Skupštinu odložiti na dva dana, do 3. marta kada je poslednji rok za njeno konstituisanje i naši odbornici će se tamo neće pojaviti da bi on onda imao osnova da je odloži do tog datuma - rekao je Šapić.

Dodao da se u međuvremenu dosta toga promijenilo zbog čega smo se odlučili da odložimo sjednicu na još dva dana, s obzirom na specifičnost situacije i ovog momenta i dešavnja na političkoj sceni u Beogradu, zbog političkog legitimiteta, da sačekamo da vidimo da li ćemo uspjeti da se dogovorimo, prije svega s gospodinom Nestorovićem,  koga smo smatrali legitimnim i kredibilnim.

Podsjetimo, Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, koja je 19. februara odložena zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za danas, ali je i dalje neizvesno kako će se odvijati i da li će biti postignut dogovor o formiranju gradske vlasti ili će se pribeći novim izborima.

Šapić je najavio da će se obratiti uoči sednice i dati sve informacije, a da će odluka o formiranju vlasti u Beogradu ili održavanju izbora biti donijeta do 3. marta kada ističe zakonski rok.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana